ADO Den Haag-trainer Alfons Groenendijk is opgelucht met het eerste punt van zijn ploeg in 2017. Vrijdagavond hield de residentieclub FC Twente op 1-1 in het Kyocera Stadion.

"We hebben keihard gewerkt tegen een goed ingespeelde ploeg met veel kwaliteiten", zei Groenendijk voor de camera van FOX Sports. "Ik zie dit punt als een bouwsteen." 

Dankzij een doelpunt van Ruben Schaken kwam ADO op voorsprong. Nog voor rust maakte Enes Ünal gelijk namens de bezoekers. Daarmee behaalde Groenendijk zijn eerste punt in drie duels als coach van de club en pakte ADO voor het eerst een punt in dit kalenderjaar.

"Er moet natuurlijk nog veel meer gebeuren", concludeert Groenendijk. "Maar het gaat niet vanzelf. Weinig mensen zullen weten hoe diep deze ploeg heeft gezeten."

Vertrouwen

ADO begon het seizoen goed met tien punten in de eerste vier wedstrijden, maar daarna ging het snel bergafwaarts met de ploeg. Trainer Zeljko Petrovic werd vervangen voor Groenendijk. "Eerst moeten het vertrouwen en het plezier terugkeren", zegt de nieuwe oefenmeester. "Dan kunnen we vanuit een goede organisatie meer naar voren gaan voetballen."

Groenendijk gelooft dat zijn ploeg behouden blijft voor de Eredivisie. "Als we ook nog iets fitter worden, ben ik er heilig van overtuigd dat we het gaan redden, zelfs zonder nacompetitie.''

Ondanks het punt blijft ADO hekkensluiter in de Eredivisie. De club uit de Hofstad heeft achttien punten uit 24 duels. FC Twente is met 35 punten de nummer zes.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie