EINDHOVEN - Georges Leekens wil trainer worden van PSV. De Belg nam via zijn zaakwaarnemer Kees van Vossen zelf contact op met de club. De vorige werkgever van Leekens was Roda JC. Uit onvrede stapte hij op bij de Limburgse club. PSV ontsloeg vorige week maandag Erik Gerets.
PSV

"Ik heb afgelopen donderdag een gesprek gehad met directeur algemene zaken Peter Fossen. Hij vertelde mij dat nog niet duidelijk is welke kant PSV op gaat wat de naam van de nieuwe trainer betreft, maar dat ze contact zouden opnemen", aldus Van Vossen.

Club Brugge

Leekens werd als coach in eigen land kampioen met Club Brugge. Hij had ook onder meer Excelsior Moeskroen en Lokeren onder zijn hoede en was bovendien bondscoach. Bij Roda volgde hij vorig jaar de ontslagen Jan van Dijk op. Hij hield de ploeg in de eredivisie, maar kon zich niet vinden in het beleid.

Vakantie

"Ik heb nu vakantie, maar Van Vossen heeft een volledige volmacht namens mij te onderhandelen", zegt Leekens. "Ik ben nu , ik heb veel knowhow van het voetbal en het wordt tijd mijn palmares aan te vullen. Als ik kan kiezen tussen buitenlandse clubs en Nederlandse clubs, kies ik voor Nederland. Het werkklimaat is mij goed bevallen."

Hoe serieus PSV de kandidatuur van Leekens neemt, is niet bekend. De club weigert elk commentaar. Een enquête onder de supporters wees uit dat 53 procent Guus Hiddink het liefst ziet terugkeren naar Eindhoven. Hij leidde PSV in 1988 naar de Europa Cup I, nu Champions League. Hiddink is nu bondscoach van Zuid-Korea, met Japan organisator van het wereldkampioenschap.

/SPORTAangeslagen Gerets wilde absoluut niet weg bij PSV'Hiddink meest geschikte opvolger Gerets'PSV zet Gerets op straat