ROTTERDAM - Nu Sparta is gedegradeerd, is het aanblijven van trainer Frank Rijkaard het onderwerp van gesprek geworden. De voormalig bondscoach van Oranje heeft op het Kasteel nog een contract voor twee jaar. Hij reageerde zondag kort en bondig over zijn toekomst bij Sparta. "Ik heb nog steeds een contract, wat moet ik nog meer zeggen?"

Rijkaard stelde onlangs dat hij niet wegloopt voor zijn verantwoordelijkheid op Spangen, ook al eindigde zijn debuurtjaar als clubcoach rampzalig. "Bovendien is het nog prematuur om over mijn toekomst te praten als je net bent gedegradeerd. We moeten nu werken aan een nieuwe start."

De coach noemde het verlies in de nacompetitie thuis tegen Volendam (1-3) cruciaal. "Daar is het eigenlijk misgegaan, maar dat telt nu even niet. Dit is een trieste dag voor de club, de spelers en de supporters, maar zeker ook voor mij. Dit moeten we nu eerst verwerken. Tegen ADO ontbrak de kracht om iets af te dwingen. Ik kon dat niet ontdekken, het werd zo toch een lijdensweg. Als trainer lijd je mee, we hebben het niet kunnen waarmaken."

Rijkaard werd enkele dagen geleden met de dood bedreigd. Hij kreeg een brief met daarin een kogel en een boodschap. De trainer moest opstappen bij Sparta, anders zouden hij en zijn gezin het moeten ontgelden. Rijkaard wilde over deze zaak weinig kwijt. "Het heeft geen invloed gehad op de spelers. Ze wisten het wel, maar ik wilde het niet naar buiten brengen. Verder zeg ik er niets over"Het bleef dus onduidelijk of Rijkaard zondag kritiek uitte op Sparta, dat het bericht zelf wereldkundig had gemaakt.

/SPORTRBC Roosendaal keert terug in Eredivisie Rijkaard met kogel bedreigdSparta degradeert na nederlaag tegen ADO Den Haag