Roger Federer lijkt in ieder geval tot zijn 38e door te willen gaan met tennissen. De nu 35-jarige Zwitser sloot dinsdag een contract voor drie jaar met het ATP-toernooi van Basel, de stad waar hij werd geboren.

Federer fungeert al jarenlang als boegbeeld van het indoortoernooi in Basel, dat hij zeven keer op zijn naam schreef (2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2014 en 2015).

"We voelen ons bevoorrecht dat we Roger voor nog eens drie jaar aan ons evenement hebben verbonden'', zegt toernooidirecteur Roger Brennwald dinsdag in een verklaring in Zwitserse media.

Federer ontbrak vorig jaar in Basel omdat hij met een knieblessure kampte. De kersverse winnaar van de Australian Open is eind oktober wel weer van de partij.

"Ik kan niet wachten om terug naar 'huis' te gaan'', aldus Federer. "Tennissen in Basel is voor mij altijd het hoogtepunt van het jaar." Het is de bedoeling dat hij ook in 2018 en 2019 meedoet aan het ATP-toernooi.

De huidige nummer negen van de wereld vertelde vorige maand na zijn emotionele overwinning op Rafael Nadal in de finale van de Australian Open al dat hij "nog een paar jaar" hoopt door te gaan met tennissen.