LEEUWARDEN - RBC is na een jaar afwezigheid weer terug in de eredivisie. De ploeg won zaterdag de laatste wedstrijd in groep A van de nacompetitie met 0-3 bij Cambuur Leeuwarden. Daarmee eindigde RBC na zes duels op veertien punten, een punt voor FC Den Bosch, dat ondanks de zege op Emmen (0-3) tweede werd en dus degradeert.
RBC
terug

RBC Roosendaal was in juni 2000 ook al via de nacompetitie doorgedrongen tot de eredivisie. Robert Maaskant was toen ook de trainer. Nu hij voor de tweede maal in twee jaar tijd promoveert met RBC, neemt hij afscheid van de club. Maaskant vertrekt naar Go Ahead Eagles, waar hij een tweejarig contract heeft getekend. Chris Dekker is de nieuwe trainer van RBC.

FC Den Bosch keert komend seizoen terug in de anonimiteit van de eerste divisie. De Brabanders slaagden er in poule A van de nacompetitie niet in lijfsbehoud zeker te stellen, de krachten waren op. Het avontuur in de eredivisie duurde dus slechts een seizoen. Een zege van 3-0 bij Emmen was niet genoeg, omdat concurrent RBC Roosendaal tegen Cambuur Leeuwarden geen punten verspeelde (3-0) en dus promoveert.

/DOSSIEREredivisie