Darts

Van Gerwen verslaat Klaasen, Van Barneveld onderuit tegen Taylor

Michael van Gerwen heeft donderdag zijn tweede overwinning geboekt in de Premier League Darts. De Brabantse nummer één van de wereld was in de derde speelronde in Leeds met 7-4 te sterk voor landgenoot Jelle Klaasen.

Van Gerwen begon uitstekend aan de partij en kwam al snel op een 2-0 voorsprong te staan. Klaasen vocht zich echter knap terug en won drie legs op rij.

Een gelijkspel leek in de maak, maar bij 4-4 sloeg Van Gerwen opnieuw toe en liet hij Klaasen ditmaal niet terugkomen in de wedstrijd.

Raymond van Barneveld moest zijn eerste nederlaag incasseren. De Hagenaar was niet opgewassen tegen de Engelsman Phil Taylor: 7-4.

Tot 3-3 ging het gelijk op, daarna liep Taylor weg naar 6-3. Van Barneveld pakte nog één leg met een finish van 107, maar moest zich daarna gewonnen geven.

Anderson

Gary Anderson ging verrassend onderuit tegen Peter Wright, die het Schotse onderonsje met 7-5 won. Verder deed James Wade goede zaken met een 7-4 zege op Adrian Lewis en zette Dave Chisnall Kim Huybrechts met 7-4 opzij.

Taylor, Van Gerwen en Wade voeren met vijf punten de ranglijst aan. Het trio wordt gevolgd door Wright, die vier punten bezit. Anderson en Van Barneveld staan op drie punten, één meer dan Lewis en Chisnall.

Huybrechts (één punt) en de nog puntloze Klaasen kunnen volgende week in Brighton een overwinning maar al te goed gebruiken.

Tip de redactie