Voetbal

Van den Brom vindt dat AZ goed speelde tegen Olympique Lyon

AZ-trainer John van den Brom hield donderdagavond naar eigen zeggen een dubbel gevoel over aan de 1-4 thuisnederlaag tegen Olympique Lyon in de Europa League.

"Dubbel omdat ik ons veldspel helemaal niet slecht vond'', oordeelde hij. "Dat klinkt misschien vreemd als je met 4-1 verliest, maar ik vond eigenlijk dat we goed speelden, al zou je dat met deze uitslag niet zeggen.''

Van den Brom vond vooral dat zijn ploeg een lesje in effectiviteit had gekregen van de Fransen. "Wij hebben meer kansen gekregen dan Olympique. Zij waren echter dodelijk in de afwerking, wij helaas niet. Kort na de rust misten we twee levensgrote kansen om de aansluitingstreffer te maken na die 2-0-achterstand bij de rust."

"Olympique deed wel wat wij niet deden: scoren. Al moet ik daar aan toevoegen dat we de doelpunten ook wel een beetje weggaven. We hebben het Lyon soms wel erg gemakkelijk gemaakt. Verdedigend waren we matig en een beetje naïef."

AZ-Olympique Lyon in beeld

Hoop

Hoop op het bereiken van de laatste zestien van de Europa League heeft Van den Brom nauwelijks meer. "Natuurlijk zullen wij er volgende week in Lyon alles aan doen om met een goed resultaat terug te komen."

"Maar het is duidelijk dat onze kansen niet groot zijn. Olympique is gewoon een uitstekende ploeg. De Fransen hebben ons echt een lesje gegeven in effectiviteit.''

Tip de redactie