Motorcross

Herlings lijkt ondanks breuk in hand fit genoeg voor start WK

Jeffrey Herlings lijkt ondanks een breuk in zijn hand fit genoeg om over ruim een week zijn debuut te maken in de MXGP, de koningsklasse van de motorcross.

De 22-jarige Herlings kwam vorige week tijdens een wedstrijd in de Italiaanse plaats Ottobiano ten val en blijkt daarbij een middenhandsbeentje te hebben gebroken.

De Brabander is maandagmorgen geopereerd en draagt voorlopig een beschermende brace, meldt zijn ploeg KTM Factory Racing donderdag in een persbericht.

De drievoudig wereldkampioen in de MX2 heeft van de artsen te horen gekregen dat hij volgende week pijnvrij kan starten in Qatar. Het WK begint daar op het circuit van Losail.

Herlings domineerde de MX2 in 2012, 2013 en vorig jaar. In 2014 en 2015 leek hij ook op weg naar de wereldtitel, maar moest hij tijdens het seizoen afhaken met zware blessures.

De Brabantse crosser maakt nu de overstap naar de MXGP, waar hij voor het KTM-team gaat rijden met landgenoot Glenn Coldenhoff en veelvoudig wereldkampioen Antonio Cairoli uit Italië.

Lees meer over:
Tip de redactie