UTRECHT - Hockeyster Mijntje Donners zal in de lente van 2005 nog een keer het shirt van Oranje aantrekken. De Nederlandse recordinternational (232 caps) krijgt van de hockeybond (KNHB) ergens in mei een afscheidswedstrijd aangeboden.

De andere vijf internationals die na het olympisch zilver in Athene ook bedankten voor Oranje (Van der Vaart, Boomgaardt, Sinnige, Mulder en Van Kessel) kunnen eveneens op een uitnodiging rekenen.

De dertigjarige Donners, nog steeds actief bij landskampioen Den Bosch, vroeg zich onlangs af of de KNHB nog 'iets' voor haar en voor haar voormalige ploeggenotes bij Oranje zou organiseren. "Ik weet niet of de bond hieraan denkt. Ik ben benieuwd", liet de Brabantse spits weten.

"Natuurlijk gaan we hen nog uitluiden met een speciale wedstrijd", zei bondscoach Marc Lammers woensdagavond in Utrecht bij een olympische evaluatie met clubcoaches. "Dat hebben ze dik verdiend. Nu is het te koud voor een afscheidsfeestje. In mei zijn de omstandigheden daarvoor veel meer geschikt."

Volgens Lammers worden ook de afgezwaaide internationals bij de mannen, Erik Jazet (ruim 300 caps), Marten Eikelboom en wellicht ook Bram Lomans en Piet-Hein Geeris, betrokken in het afscheidsfeest bij Oranje. De Brabantse bondscoach heeft daarover al met zijn toekomstige collega bij de mannen, Roelant Oltmans, van gedachten gewisseld.