TURIJN - Met een zucht en een cynisch glimlachje probeerde Ajax-trainer Ronald Koeman vlak na afloop van de 1-0-nederlaag tegen Juventus in de Champions League zijn gemoedstoestand te uiten. Opnieuw verloor zijn elftal, voor de vierde keer op rij met miniem verschil van een Italiaanse tegenstander. "Tsja, 1-0. Het is heel frustrerend dat het opnieuw gebeurt. Zeker omdat je vooraf bang bent voor de manier waarop het is gegaan."

De trainer doelde op een persoonlijke fout van Maxwell die vooraf ging aan de enige treffer van de wedstrijd. De Braziliaan, de afgelopen dagen in de media opzichtig gelinkt aan Juventus, speelde een bal in de voeten van een tegenstander, waarna Zalayeta de 1-0 maakte. "Helaas kun je daar niets aan doen, maar zou eigenlijk niet mogen gebeuren. Het is één moment in de wedstrijd en dat wordt meteen afgestraft. Vooraf ben je er bang voor, maar het gebeurt toch. Dat is extra pijnlijk."

Redelijk

De coach zag zijn elftal ondanks het verlies bij fases redelijk spelen. "De manier waarop we hebben verloren is totaal anders dan de wedstrijden tegen Maccabi Tel Aviv en Bayern München. Het is duidelijk dat er nu een beter team staat dan in die periode."

"Vooral over het verdedigende centrum ben ik zeer tevreden. Je kunt zien dat er duidelijk groei in dit elftal zit. We moeten ons nu richten op de UEFA beker, maar ik heb er vertrouwen in dat we dat toernooi zullen halen."