MUNCHEN - Bayern München heeft woensdag met veel doelpunten maar zonder veel glans de knock-outfase van de Champions League bereikt. Door de 5-1-zege op het zwakke Maccabi Tel Aviv werden de Duitsers onbereikbaar voor Ajax, waar het over twee weken de eerste ronde afsluit.

Bayern stond na 45 minuten voetbal al met 3-0 voor. Pizarro's openingstreffer kwam na twaalf minuten uit de lucht vallen want de Münchenaren grossierden voornamelijk in slordigheden. Coach Magath slachtofferde het grote talent Schweinsteiger. "We speelden in de beginfase te onrustig", was zijn uitleg.

Met de ervaren Scholl op diens plaats kreeg het spel van de "Rekordmeister" iets meer cachet, wat resulteerde in doelpunten van Salihamidzic na 37 minuten en Frings op slag van rust. De Nederlandse spits Makaay kwam amper in het stuk voor. Hij speelde ondanks een verrekte enkelband.

Makaay

Nadat Dego vanaf de strafschopstip in de 56e minuut iets had teruggedaan namens Maccabi werd het duel in de slotfase opgeluisterd met twee treffers van Makaay. "Das Phantom" maakte daarmee zijn reputatie alsnog waar. De teller staat in de Champions League inmiddels op zes.

Magath keek zonder zorgen vooruit naar de laatste groepswedstrijd, op 8 december in Amsterdam. "Eerste kunnen we niet meer worden en Ajax kan ons niet meer inhalen. We kunnen vrijuit voetballen."