EINDHOVEN - Mark van Bommel verwacht tijdens de winterstop duidelijkheid over zijn toekomst bij een andere club. De aanvoerder van PSV gaat er van uit dat hij de Eindhovense vereniging pas aan het einde van het seizoen transfervrij zal verlaten. "Of het moet zijn dat een mooie club kost wat kost al eerder over mij wil beschikken."

Van Bommel is bezig met zijn zesde en laatste seizoen bij PSV. "Ik wil echt weg, ik ben toe aan iets anders. Natuurlijk gaat het dit seizoen heel goed met de club, maar dat verandert niets aan mijn beslissing. Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging."

Volgens buitenlandse media bestaat er veel belangstelling voor Van Bommel. Toch heeft nog geen enkele club zich officieel bij hem gemeld. "Maar dat gebeurt tijdens de winterstop wel", beweert hij stellig. "Of ik daar aanwijzingen voor heb? Nee, dat verwacht ik gewoon."

Hiddink

Trainer Hiddink van PSV benadrukte dat zijn club niet uit is op een snel vertrek van de middenvelder. "Natuurlijk besef ik dat we in de winterstop nog geld voor hem kunnen beuren. Na het seizoen vertrekt Mark transfervrij. Maar wij vinden het belangrijk om met een zo'n sterk mogelijke ploeg het seizoen af te maken. En dan moet Van Bommel dus niet weg."