EINDHOVEN - De SOVS, Samenwerkende Organisaties Voetbal Supporters, heeft woensdag afstand genomen van de bedreigingen aan het adres van de trainers Bert van Marwijk (Feyenoord), Guus Hiddink (PSV), NAC-directeur Roelant Oltmans en directeur Henk Kesler van de KNVB. De organisatie spreekt namens 160.000 supporters en zegt zeer verontrust te zijn over de incidenten van de laatste weken.

Voorzitter Ger van Os, preses van de supportersvereniging PSV, betreurt het dat steeds wordt gesproken over supporters in zijn algemeenheid. "Daarmee wordt de indruk gewekt dat erkende supportersorganisaties enige bemoeienis hebben met deze incidenten of deze ondersteunen." En: "Wij hopen dat de daders snel gepakt worden en streng zullen worden aangepakt." De koepelorganisatie SOVS, waarbij de supportersclubs van onder meer Ajax, Feyenoord en PSV zijn aangesloten, zegt dat geen enkele bij de SOVS aangesloten organisatie betrokken is bij de incidenten of de aangekondigde acties rond Nederland - Wit Rusland op 7 september ondersteunt.

Hooligans-hokje

Een deel van de harde kernen van supportersclubs gaan dan een protestactie voeren, zonder geweld, bezwoer Ike Simoncini, van de fanclub van ADO Den Haag. Volgens hem hebben de supporters geen rechten meer en worden in een hokje van hooligans gestopt.

/SPORTKNVB doet aangifte na doodsbedreiging Kesler