ROTTERDAM - Ruud Gullit was zondag na de thuisnederlaag tegen FC Groningen (1-2) niet te genieten. De coach van Feyenoord nam nog net het woord wanprestatie niet in de mond. Maar hij zei wel waar het op stond.

"Dit pik ik niet", foeterde de oud-international. "Zo'n vertoning is niet te tolereren. Het was beneden alle peil. We hebben meer tegen onszelf dan tegen FC Groningen gespeeld. Heel vervelend, heel teleurstellend, heel frustrerend."

Zware sancties

Gullit kondigde zware sancties aan. "Wie niet wil luisteren, moet maar voelen. Deze nederlaag zal veel consequenties hebben. Welke? Daarover wil ik nu nog niets zeggen."

Gullit sprak van een mentale kwestie. "Voor de wedstrijd voelde ik al aan dat er iets niet goed zat in de spelersgroep. Zoiets is ongrijpbaar, maar ik signaleerde het wel. De ploeg heeft niets met mijn waarschuwingen gedaan. Dat vind ik eigenlijk nog het ergste."

Pijnlijke periode

Met slechts vier punten uit de laatste vier duels beleeft Feyenoord een pijnlijke periode. "Toch vind ik niet dat we de titel nu al moeten vergeten", benadrukte Gullit. "Van een crisis is geen sprake, wel van een incident. Met de manier waarop we tegen FC Groningen de punten hebben verspeeld, kan ik absoluut niet leven. Dat zullen de spelers de komende week wel merken."

Komende zondag wacht voor Feyenoord de altijd lastig uitwedstrijd tegen SC Heerenveen.