RIO DE JANEIRO - Clubofficials van de Braziliaanse club Sao Caetano worden beschuldigd van moord. Zij waren ervan op de hoogte dat Serginho ernstige hartproblemen had. De speler viel op 27 oktober in de wedstrijd tegen Sao Paulo dood op het veld.

De politie wijst met de beschuldigende vinger naar de voorzitter en clubarts van Sao Caetano. Beide mannen wisten dat Serginho in februari in de Incor hartkliniek een uitgebreid onderzoek onderging waarbij werd vastgesteld dat de verdediger niet meer mocht voetballen. De speler mocht blij zijn dat hij niet al eerder op het veld was doodgevallen.

Voorzitter Ferreira en clubarts Fortes waren volgens de politie op de hoogte van de uitslag van het medisch onderzoek, maar grepen niet in toen de speler toch weer in het veld verscheen. Volgens beide officials had Incor hen niet van de ernst van de hartproblemen in kennis gesteld. "Wij ontvingen een briefje met de mededeling dat Serginho niet fit was."

Indien de voorzitter en arts door de rechter schuldig bevonden worden, riskeren ze een straf van twintig jaar gevangenisstraf.