LONDEN - In de Engelse Premier League is zaterdag aan kop niets veranderd. Zowel Chelsea als Arsenal speelde in Londen gelijk. Het verschil tussen beide rivalen bleef derhalve twee punten.

Arsenal liet zich verrassen door degradatiekandidaat West Bromwich Albion: 1-1. Pires opende de score tien minuten na rust. Tien minuten voor tijd maakte Earnshaw gelijk. Robin van Persie mocht op Highbury opnieuw slechts twee minuten meedoen. Hij loste Dennis Bergkamp af.

Doordat het duel een halfuur te laat begon - een ernstig verkeersongeluk had in de buurt van het stadion voor chaos gezorgd - kende Chelsea het resultaat van de naaste rivaal, maar kon niet profiteren. Bolton Wanderers bleek taaier dan gedacht: 2-2. De koploper had al na 37 seconden succes. De aanval begon bij Arjen Robben, Lampard gaf met de buitenkant van de voet de briljante pass die Duff vrij voor doel zette: 1-0.

Vlak na rust maakte de Portugese international Tiago er 2-0 van. Davies bracht even later de spanning terug. Die bleef tot het eind hangen op Stamford Bridge, omdat Chelsea de beslissing niet kon forceren en Bolton dus hoop hield. De gelijkmaker, van Jaidi, viel drie minuten voor tijd.

Van der Sar

Everton liep twee punten in. Fulham was het slachtoffer: 1-0. Doelman Edwin van der Sar was van de bank opnieuw toeschouwer. Hij zag hoe zijn vervanger Crossley halverwege de tweede helft het antwoord op een kopbal van invaller Duncan Ferguson schuldig bleef. Manchester United versloeg Charlton Athletic op Old Trafford met 2-0. Giggs en Scholes verzorgden de productie voor de formatie van Alex Ferguson, die zijn 999e wedstrijd als coach van de Mancunians afwerkte. Het glorieuze jubileum is dinsdag tegen Olympique Lyon.

Patrick Kluivert had een belangrijk aandeel in de winst van Newcastle op Crystal Palace in Londen. Hij tekende in de 79e minuut met een wonderschoon hakje voor de 0-1. Bellamy, zijn collega voorin, bepaalde de eindstand op 0-2. Middlesbrough won met dezelfde cijfers van Liverpool. Boudewijn Zenden, de laatste tijd opmerkelijk productief, maakte het tweede doelpunt.