HOUSTON - Lleyton Hewitt heeft zich vrijdag moeiteloos bij de laatste vier geslagen in de Masters Cup. De als derde geplaatste Australiër had op de Westside Tennis Club in Houston geen kind aan de Argentijn Gaston Gaudio, 6-2 6-1. In de halve finale staat hij zaterdag tegenover Andy Roddick. De andere halve eindstrijd zal gaan tussen Roger Federer en de winnaar van het duel tussen Henman en Safin.

Federer bereikte de laatste vier ongeslagen. De nummer een van de wereld won alle drie duels in de rode groep. Hij eindigde met een overwinning op Carlos Moya (6-3 3-6 6-3). Moya was wel de eerste die de Zwitser een set afhandig maakte. Ondanks de nederlaag behield Moya nog uitzicht op de halve finales. Bij winst van Gaudio op Hewitt ging hij door. Gaudio kwam evenwel nooit in de buurt van de overwinning. Binnen het uur werd hij door Hewitt van het hard court geslagen.

In de blauwe groep werd Andy Roddick zeker van een startbewijs op zaterdag. De Amerikaan won het vuurgevecht tegen Marat Safin in twee tiebreaks, 7-6 (7) 7-6 (4). Roddick beschikte over een iets betere opslag en vuurde vijftien aces af. Safin speelt vrijdagnacht met Henman om de laatste plaats in de halve finales.