LONDEN - Teambaas Eddie Jordan heeft zich gehouden aan de belofte die hij Christijan Albers in september deed. De 25-jarige autocoureur uit Laren mag 1 december op het circuit van Jerez als testrijder weer in een formule-1-bolide plaatsnemen. Albers was deze week op de thuisbasis van Jordan op Silverstone om het stoeltje te laten aanmeten.

Albers mocht al eens eerder aan het grote werk ruiken. In 2001 en 2002 testte hij voor Minardi. Dit seizoen was hij voor de laatste drie races van het GP-seizoen al in beeld bij Jordan, als derde coureur, die mag meedoen aan de vrije training. Door zijn verplichtingen voor Mercedes in de Duitse DTM-series ging dat niet door. Landgenoot Robert Doornbos nam het werk graag en met succes over.

"Christijan is een snelopkomend, toegewijd talent. Dat heeft hij in de Formule 3 en het DTM voldoende laten zien. Omdat we in Trust een gemeenschappelijke sponsor hebben, volgen we zijn carrière al geruime tijd met grote interesse. Ik wilde hem al een tijd als testrijder en ben blij dat het er nu van is gekomen", zei Jordan op de website van de stal.

Jordan

Albers komt begin volgende maand te zitten in een Jordan met een interim chassis. De wagen wordt nog aangedreven door de Cosworth-motor van 2004. Volgend seizoen levert Toyota de krachtbronnen. Die overeenkomst met het Japanse bedrijf was de redding van het Britse team, dat tot en met 4 december in Jerez blijft testen. De namen van de andere rijders worden binnenkort bekend.