Cleveland Cavaliers heeft maandagavond een einde gemaakt aan de reeks van zeventien overwinningen van Washington Wizards voor eigen publiek. De regerend kampioen in de NBA had daar wel een miraculeuze ontsnapping voor nodig.

LeBron James maakte in de laatste seconde van de reguliere speeltijd op prachtige wijze een driepunter, waarmee de Amerikaan de stand gelijk trok (120-120). In de verlenging sloegen de 'Cavs' toe: 140-135.

James maakte in totaal 32 punten en leverde zeventien assists. Teamgenoot Kevin Love was ook goed op dreef met 39 punten en twaalf rebounds, Kyrie Irving droeg 23 punten bij waarvan hij bijna de helft in de verlenging maakte.

De Cavaliers gaan aan kop in het oosten met 35 overwinningen tegenover vijftien nederlagen. De Wizards staan vierde, nog achter Boston Celtics en Toronto Raptors.

Toronto Raptors won met 118-109 van Los Angeles Clippers, waarbij Blake Griffin wel een zogeheten 'triple-double' liet aantekenen (26 punten, elf rebounds en elf assists).

Western Conference

In de Western Conference staat Golden State Warriors bovenaan. Nummer twee San Antonio Spurs incasseerde bij Memphis Grizzlies de twaalfde nederlaag van dit seizoen: 89-74.

Russell Westbrook tekende bij Oklahoma City Thunder voor 27 punten en achttien rebounds, maar hij kon zijn ploeg daarmee net niet aan de winst op Indiana Pacers helpen (90-93).