INDIANAPOLIS/WASHINGTON - Sjeng Schalken en Martin Verkerk hebben de derde ronde van de tennistoernooien in respectievelijk Washington en Indianapolis bereikt. De Limburger won, na een bye in de eerste ronde, met 7-6 6-1 van de Fransman Cedric Pioline. Verkerk versloeg de Duitser Alexander Popp met 6-4 7-5.
bye

Schalken heeft in Washington een finaleplaats te verdedigen. De nummer achttien van de wereld verloor vorig jaar in de eindstrijd van de Amerikaan Andy Roddick. Hij speelt in de volgende ronde tegen de winnaar van de partij tussen de Amerikaan Kim en de Thai Srichaphan.

Kitzbühel

Verkerk treft de Chileen Nicolas Massu of de Brit Tim Henman. Hij haalde vorige maand op het gravel in Kitzbühel ook de derde schifting. Daarna laste hij een pauze in om zich voor te bereiden op het hardcourtseizoen.

Safin

Marat Safin trok zich terug uit Indianapolis. De als tweede geplaatste Rus kampt met een virusinfectie. De Franse lucky loser Arnaud DiPasquale heeft zijn plek ingenomen. "Ik heb alleen maar in bed gelegen en heb de laatste dagen niets kunnen doen. Ik heb nu medicijnen en ik hoop dat het de komende dagen beter gaat," aldus Safin.