AMSTERDAM - Guus Hiddink is de meest geschikte kandidaat om de ontslagen trainer Erik Gerets bij PSV op te volgen. Dat is de uitkomst van de lezerspoll over de opvolging van Gerets. Van de ruim honderd inzendingen kreeg Hiddink 36,1 procent van de stemmen. Frans Adelaar eindigde als tweede met 22,2 procent, op de voet gevolgd door Erwin Koeman (18%).
PSV

Vooral de internationale ervaring en het PSV-verleden, vinden de aanhangers van Hiddink doorslaggevend. Onder leiding van Hiddink, momenteel bondscoach van WK-deelnemer Zuid-Korea, behaalde PSV haar tot nu toe grootste sportieve succes; de Europacup 1. In 1988 werd de Eindhovense club landskampioen, behaalde het de KNVB-beker maar bovenal won PSV de Europacup 1 door Benfica na strafschoppen te verslaan.

Daarnaast kan Hiddink volgens een aanzienlijk deel van de Hiddink-stemmers rekenen op de onvoorwaardelijke steun van het PSV-legioen. "Hij ligt heel goed bij de supporters, heeft prijzen gewonnen en is een zeer aimabele man", schrijft een lezer. Een andere Hiddink-kiezer vindt dat de geboren Achterhoeker een "prima persoon is met een goede mentaliteit en uitstraling."

Adelaar

Bijna een kwart van de inzenders ziet in Frans Adelaar de meest geschikte kandidaat. De bij FC Utrecht opgestapte trainer is "een prima kandidaat-trainer voor PSV, betoogt een stemmer. "Maar", vervolgt hij "of hij dat zelf wil is natuurlijk een tweede." Een ander: "Utrecht lijkt wel een beetje op PSV en hijheeft bewezen dat ie het kan, niet waar?"

Sympathie

Een aantal stemmers kiest uit sympathie voor assistent-trainer Erwin Koeman. "Ze moeten hem een kans gunnen. Hij staat al heel lang in de schaduw van de hoofdtrainer en weet dus wat de spelers willen en ook kunnen", licht een inzender toe. "Ligt goed in de groep en is meer talentvol dan zijn overschatte broer", schrijft een PSV-fan over de interim-trainer.

Voor een voetbalfan uit Haarlem verdient Erwin Koeman het en moet de oude garde maar gaan rentenieren. "Laat de jeugd het doen anders gaan ze weer met al hun voetbalkennis elders aan het werk. Laat - met respect hoor - de oude rotten eens met rust ze hebben hun tijd gehad in het veld. Laat ze lekker gaan rentenieren, ze hebben geld zat verdiend."

Rijkaard

Voor tien lezers is Frank Rijkaard dé trainer om PSV weer op de rails te krijgen. "Na een jaar afbraakvoetbal bij Sparta verdient deze oud topvoetballer een topclub", schrijft een Rijkaard-liefhebber.

André van Duin

Ook ludieke opvolgers als Máxima, Kabouter Plop en André van Duin passeren de revue. "Dezelfde vaardigheden op communicatief gebied, zo niet beter en hij houdt ook van een grapje", schrijft een lezer over de Nederlandse komiek.