BARCELONA - Barry van Galen was blij verrast dat hij in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Andorra een plaats in de basis kreeg van bondscoach Marco van Basten. De spelmaker van AZ had er geen rekening mee gehouden dat de bondscoach hem op zou stellen. "Maar het is een heerlijk gevoel dat ik het eindelijk heb gehaald. Ik ga nu toch de boeken in als de oudste debutant ooit."

Van Galen vertelde dat hij tijdens de wedstrijdbespreking aanvankelijk niet geloofde dat zijn naam bij de eerste elf stond. "Ik zocht mijn naam op het bord en keek aanvankelijk naar de spelers met de nummers 12 tot en met 18."

"Toen ik mezelf daar niet tussen zag staan, ging ik er van uit dat ik als negentiende man op de tribune plaats moest nemen. Pas toen ik verder keek, zag ik dat ik een basisplaats had. Fantastisch, Oranje is toch het hoogst haalbare dat je als voetballer kunt halen."

Over de wedstrijd was de 34-jarige Van Galen kort. "Je weet vooraf al wat voor duel het wordt. We hebben uiteindelijk met 3-0 gewonnen en daar moet je gewoon blij mee zijn. Ik hoop nu dat ik bij de selectie blijf, maar daarvoor zal ik elke week bij mijn club moeten laten zien dat ik het waard ben."