De Brit Luke Rowe heeft vrijdag de tweede etappe van de Herald Sun Tour in Australië op zijn naam geschreven. 

De renner van Team Sky maakte deel uit van een vluchtgroep die in de 165 kilometer lange rit van Mt. Beauty naar Beechworth stand hield tot aan de laatste beklimming. 

Rowe maakte er een indrukwekkende solo van; hij had aan de meet 33 seconden voorsprong op de Ier Conor Dunne. Martijn Tusveld van Roompot arriveerde als zevende op 1.17 minuut.

De Australiër Damien Howson behield de leiderstrui, maar kreeg daarbij wel de hulp van zijn ploegmaats van Orica én Tourwinnaar Chris Froome. Howson reed lek vlak voor de voet van de slotklim, terwijl Froome, vorig jaar winnaar van de vijfdaagse etappekoers, juist de aanval had ingezet.

Wielerwet

De ploeggenoten van Howson offerden zich een voor een op om de klassementsleider terug naar de voorste groep te brengen, waarin Froome had verordonneerd de benen stil te houden.

De Brit van Team Sky wilde niet aanvallen terwijl de leider van de koers pech had.

In het klassement heeft Howson 38 tellen voorsprong op zijn langenoot Jai Hindley. Froome staat zesde op 1.12. Tusveld is de beste Nederlander op de 24e plaats met een achterstand van 5.39. De Herald Sun Tour eindigt zondag.