DEN HAAG - In de heenwedstrijd van de derde voorronde van de Champions League heeft Manchester United zich geblameerd in Hongarije. De ploeg van Sir Alex Ferguson verloor met 1-0 van de nihilisten van Zalaegerszegi.
Zalaegerszegi

Koplarovics scoorde in de 89e minuut. Ruud van Nistelrooy kon het verschil ook niet maken voor United. Pech voor hem was dat hij in de 60e minuut in buitenspelpositie scoorde. De Brabander viel verder op door een gele kaart.

Bayern

Bayern München had geen kind aan Partizan Belgrado (0-3). AC Milan beleefde thuis een mindere avond tegen Liberec. Met hangen en wurgen wonnen de Italianen met 1-0. Bayern was oppermachtig in Belgrado. Tarnat, Jeremies en Pizarro scoorden voor de ploeg, die zaterdag zo matig begon in de Bundesliga, 0-0 tegen Borussia Mönchengladbach.

Celtic

Celtic won met 3-1 van FC Basel. Henrik Larsson maakte in de vierde minuut al de gelijkmaker door een strafschop te benutten. Sutton en Sylla maakten de overige treffers voor de Schotten.

AC Milan

AC Milan speelde tegen Slovan Liberec. De miljardenploeg kwam niet tot wasdom tegen de Tsjechen. Bij Milan bleef oud-Feyenoorder Tomasson de hele wedstrijd op de bank, terwijl Seedorf in de 61e minuut inviel voor Serginho. Inzaghi en Sjevtsjenko vormden het spitsenkoppel. Inzaghi opende pas in de 68e minuut de score. Daar bleef het ook bij.

Club Brugge

Club Brugge heeft de sleutel voor het hoofdtoernooi redelijk stevig in handen. De Belgen speelden 1-1 in Oekraïne tegen Shakhtar Donetsk. De Nigeriaanse international Aghahowa opende de score. Simons maakte in de 86e minuut via een strafschop de gelijkmaker. Van der Heydens rode kaart was een grote tegenvaller.

Newcastle United

Newcastle United had moeite in Bosnië met Zeljeznicar uit Sarajevo. In de 55e minuut maakte Dyer het enige doelpunt voor de ploeg van Bobby Robson. Lokomotiv Moskou won bij Grazer AK, de club waar Thijs Libregts werd ontslagen, met 2-0.