HOUSTON - Niet alleen is Andy Roddick de nummer 2 van de tenniswereld, in Houston is hij ook nog eens enorm populair. Deze combinatie werd Tim Henman dinsdag te veel in zijn eerste partij bij de Masters Cup. In Texas versloeg de Amerikaan Roddick de Brit Henman pas voor de tweede keer in zijn loopbaan: 7-5 7-6.

Roddick verhuisde onlangs van Florida naar Austin, dicht bij Houston. Daar stond hij tegenover Henman, de oudste speler (30) van de acht deelnemers, maar ook de enige die dit seizoen geen toernooi won. Toch bleek Henman in het verleden geen prettige opponent voor Roddick. "Hij heeft altijd goed gespeeld tegen mij", zo herinnerde de Amerikaan zich de drie nederlagen in vier partijen.

"Vandaag was het echter zijn beurt", zei Henman achteraf. "Ik wist vantevoren dat het moeilijk zou zijn om Andy in deze omgeving te bestrijden, hij had thuisvoordeel. Andy is enorm populair hier."

Regen

Het geduld van de toeschouwers in Houston werd op de proef gesteld, want de partijen werden regelmatig geteisterd door regen. Henman en Roddick moesten even schuilen, maar ook Lleyton Hewitt en Carlos Moya konden tijdelijk niet verder tennissen. Hun confrontatie ging over drie sets, Moya won de eerste in een tiebreak (7-6), daarna was de Australiër sterker: 6-2 6-4. Hewitt wil in Houston een derde titel, na 2001 en 2002.

De Rus Marat Safin was in zijn openingspartij in een uur klaar met Guillermo Coria: 6-1 6-4. De Argentijn was net terug na drie maanden pauze wegens een schouderoperatie.