Marcel Kittel heeft dinsdag de eerste etappe in de Ronde van Dubai gewonnen. De 28-jarige Duitser van Quick-Step Floors was een klasse apart in de massasprint.

Lotto-Jumbo-renner Dylan Groenewegen legde beslag op de tweede plaats en de Brit Mark Cavendish eindigde als derde. Cavendish kreeg in de finale een lekke band.

Voor Kittel is het zijn eerste overwinning van dit seizoen. Hij is vanzelfsprekend ook de eerste leider in het algemeen klassement.

Kittel schreef de afgelopen twee jaar in totaal al vijf etappes in de Ronde van Dubai op zijn naam. Vorig jaar won hij ook het eindklassement van de koers in de Verenigde Arabische Emiraten.

Hoogtepunten eerste etappe Ronde van Dubai
Hoogtepunten eerste etappe Ronde van Dubai

Kopgroep

Het peloton legde in de openingsrit 181 kilometer van en naar Dubai af. De etappe werd gekleurd door een kopgroep van vijf renners.

De Italianen Nicola Boem en Matteo Bono, de Zwitser Silvan Dillier en de Britten Daniel Pearson en Thomas Stewart gingen op avontuur en bouwden een maximale voorsprong van ruim vier minuten op het peloton op.

Het vijftal werd op 10 kilometer van de finish ingerekend door het peloton. In de finale werd Kittel uitstekend afgezet door zijn ploeggenoten van Quick-Step Floors, waarna hij in de sprint de concurrentie ruim achter zich hield.

De Ronde van Dubai telt in totaal vijf etappes. De slotrit staat zaterdag op het programma.