Rafael Nadal heeft zich maandag afgemeld voor de eerste ronde van de Davis Cup van komend weekend. De 30-jarige Spanjaard is toe aan rust na een zware maand in Australië.

Nadal begon zijn seizoen begin dit jaar in Brisbane en drong vervolgens op de Australian Open door tot de finale, waarin hij zondag moest buigen voor zijn oude rivaal Roger Federer (4-6, 6-3, 1-6, 6-3 en 3-6).

De Spaanse teamcaptain Conchita Martinez had Nadal opgenomen in haar selectie voor het duel van komend weekeinde met Kroatië in de eerste ronde van de wereldgroep. Hij wordt vervangen door Feliciano Lopez.

"Rafa heeft tijd nodig om te herstellen'', zei Martinez. "In de volgende ronde is hij er weer bij.'' Nadal is over twee weken een van de publiekstrekkers van het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam.

Raonic

Bij Canada haakte kopman Milos Raonic met een spierblessure af. De nummer vier van de wereld, die sinds kort wordt begeleid door Richard Krajicek, liep die kwetsuur in Melbourne op tijdens zijn verloren kwartfinale tegen Nadal.

Canada neemt het vanaf vrijdag op tegen Groot-Brittannië, dat in principe zonder Andy Murray naar Ottawa komt.