Trainer Giovanni van Bronckhorst verwacht dat Eljero Elia geen wedstrijd van Feyenoord hoeft te missen door de hamstringblessure die de buitenspeler zondag opliep in de thuiswedstrijd tegen NEC (4-0).

"Zijn hamstring werd stijf, daarom hebben we Eljero uit voorzorg naar de kant gehaad", zei Van Bronckhorst, die Elia halverwege wisselde.

De 29-jarige Elia vertolkte in de eerste helft een hoofdrol. Hij bereidde de openingstreffer van Steven Berghuis voor en tekende zelf kort voor rust terwijl hij al zichtbaar last had van zijn hamstring, voor de 2-0. In de slotfase van de wedstrijd voerde Nicolai Jørgensen de score op naar 4-0.

"NEC moest komen om nog iets uit de wedstrijd te halen, daardoor werden de ruimtes groot. We hebben daar in de eindfase van geprofiteerd'', zei Van Bronckhorst.

Antwoord

Met de ruime zege revancheerde Feyenoord zich voor de uitschakeling donderdag in de kwartfinales van de KNVB-beker. Donderdag werd met 2-0 verloren bij Vitesse.

"Het beste antwoord dat je kan geven, is daarna zelf winnen. Dat hebben we goed gedaan", besefte Van Bronckhorst, die met Feyenoord nog altijd vijf punten voorsprong heeft op nummer twee Ajax. De Amsterdammers wonnen eerder op zondag met 3-0 van ADO Den Haag. 

De Rotterdammers spelen volgende week zondag om 14.30 uur uit tegen FC Twente.

Bekijk de uitslagen en de stand in de Eredivisie