KATWIJK - Bondscoach Marco van Basten weet nog niet of hij woensdagavond tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Andorra over Edgar Davids kan beschikken. De aanvoerder heeft nog steeds last van een liesblessure. Hij reist dinsdag wel mee naar Barcelona, de stad waar het duel wordt gespeeld.

Davids ontbrak als enige international op de training in Katwijk. "Hij is voor onderzoek in het ziekenhuis geweest", aldus Van Basten. "Zijn blessure is niet ernstig. De vraag is alleen of hij woensdag al kan spelen. Dat moeten we afwachten."

Bekende speelwijze

Van Basten houdt ook tegen Andorra vast aan de inmiddels bekende speelwijze van het Nederlands elftal. "We gaan nu niet plotseling met vier aanvallers spelen", aldus de bondscoach. Hij oefende tijdens een partijspelletje met vier verdedigers en drie middenvelders.

Melchiot, Bouhlarouz, Cocu en Van Bronckhorst vormden de achterste linie. Bij absentie van Davids, bezetten Van Bommel, Landzaat en Sneijder het middenveld. Robben en Kuijt assisteren Van Nistelrooij waarschijnlijk voorin.

Nieuwe situatie

Opvallend was dat beide doelmannen bij hun club niet op een basisplaats kunnen rekenen. Stekelenburg moet bij Ajax voorlopig Vonk voor zich dulden. Van der Sar keek de laatste duels bij Fulham toe hoe Crossley presteerde. "Een hele nieuwe situatie", erkende de oud-doelman van Ajax en Juventus. "Crossley mocht tijdens een duel in de League Cup spelen. Dat heeft hij volgens de trainer goed gedaan. Hij heeft hem daarom laten staan. Dat heeft hij tenminste tegen mij gezegd."

Van der Sar wilde niet ingaan op een andere theorie. Het contract van de doelman bij Fulham loopt aan het einde van het seizoen af. De club wil voorkomen dat Van der Sar de club transfervrij verlaat en houdt de doelman daarom op de bank. "Ik kan hier verder niets over zeggen", lachte Van der Sar. "Ik kan alleen zeggen wat de trainer officieel aan mij heeft medegedeeld. De rest is voor jullie rekening."