Nikias Arndt van Team Sunweb heeft zondag in het Australische Geelong de Cadel Evans Great Ocean Race gewonnen, de tweede wedstrijd uit de UCI WorldTour.

De Duitser uit de van oorsprong Nederlandse wielerploeg was na 174 kilometer de snelste in een massasprint. Het is de eerste zege dit seizoen voor de ploeg van teambaas Iwan Spekenbrink.

Arndt troefde de Australiër Simon Gerrans van Orica-Scott af. Vlak daarvoor had hij een andere Australiër, Cameron Meyer, bijgehaald. Die werd nog wel derde.

Robert Gesink van Lotto-Jumbo was op de elfde plek de beste Nederlander.

Arndt ondervond veel steun van ploeggenoot Wilco Kelderman, die hem over de lastige Chalambra-klim heen loodste. "Wilco deed zo veel werk voor mij, toen mocht ik het ook niet meer opgeven'', keek de 25-jarige Arndt terug.

Australian Open

Hij had ook inspiratie geput uit het kijken naar tenniswedstrijden van de Australian Open. "Ook daar zie je sporters die nooit opgeven, die zich volledig focussen. Het was een goede motivatie voor vandaag.''

Nadat de klimmers er niet in waren geslaagd een schifting te veroorzaken, probeerden onder anderen Richie Porte, Chris Froome en Meyer nog een aanval te plaatsen. Maar de wedstrijd eindigde in een sprint van een grote groep.