Trainer Arsène Wenger moet vanwege een schorsing de komende vier wedstrijden van Arsenal vanaf de tribune bekijken.

De Engelse voetbalbond FA legde de Franse manager de fikse schorsing op voor zijn wangedrag zondag tijdens de tumultueuze slotfase van de Premier League-wedstrijd tegen Burnley (2-1). Wenger ruziede langs de lijn met de vierde official en gaf de man ook een duw.

De emoties liepen hoog op bij de 67-jarige Fransman toen scheidsrechter Jonathan Moss in blessuretijd een strafschop had toegekend aan Burnley. Wenger riep lelijke dingen naar de vierde official, waarop hij werd weggestuurd.

In de spelerstunnel probeerde Wenger de slotminuten te zien. Toen hij door de vierde official erop werd gewezen dat hij verder naar binnen moest, beantwoordde de coach dat met een duw.

Wenger bood na afloop direct excuses aan. Hij moest zich vrijdag verantwoorden voor de tuchtcommissie. Die besloot de trainer van Arsenal voor vier wedstrijden te schorsen en ook een boete van 25.000 pond (bijna 30.000 euro) op te leggen.

Bayern München

Wenger accepteerde zijn straf en ontbreekt daarom zaterdag al tijdens de confrontatie met Southampton in de FA Cup. Hij kan Arsenal ook niet coachen tijdens de topper van volgende week tegen Chelsea en de duels met Watford en Hull City voor de Premier League.

Op 15 februari keert Wenger terug op de bank als de 'Gunners' tegen Bayern München spelen in de Champions League.

Arsenal won het verhitte duel met Burnley dankzij een strafschop heel diep in blessuretijd met 2-1. De ploeg van Wenger staat daardoor op de tweede plek in de Engelse competitie, acht punten achter Chelsea.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Premier League