Het Britse Formule 1-team Manor is failliet verklaard en keert komend seizoen niet meer terug in de koningsklasse van de autosport.

De bewindvoerder is er niet in geslaagd een koper te vinden voor het team, zo meldt de BBC. Manor kampt al enige tijd met financiële problemen.

Begin januari kreeg het team uitstel van betaling van de rechter. De 212 medewerkers van het team werden vrijdag naar huis gestuurd en verliezen allemaal hun baan. Het team had nog geen coureurs gecontracteerd voor komend seizoen.

Manor eindigde afgelopen seizoen met coureurs Esteban Ocon en Pascal Wehrlein als elfde bij de constructeurs. Wehrlein zorgde voor het enige punt door als tiende te finishen in Oostenrijk. 

Het team stond in de slotfase van het seizoen nog op de tiende plaats, maar doordat Felipe Nasr als negende finishte in de Grand Prix van Brazilië ging Sauber het Britse team nog voorbij. Dat kostte Manor ongeveer 11,7 miljoen euro aan prijzengeld.

Manor debuteerde in 2015 in de Formule 1, nadat Stephen Fitzpatrick het noodlijdende Marussia had overgenomen. Eerder reed het team in 2010 en 2011 onder de naam Virgin Racing.