Anouk Hoogendijk zet een punt achter haar interlandcarrière. De 31-jarige voetbalster blijft wel gewoon actief voor haar club Ajax.

Hoogendijk speelde maar liefst 103 interlands voor Oranje. Ze voetbalde eerder voor FC Utrecht, Arsenal, Bristol en Saestum. "Ik kijk met trots terug op mijn tijd bij Oranje'', vertelt ze op de site van haar management Wasserman.

Hoogendijk heeft geen vaste plaats meer in de selectie van Oranje, dat zich voorbereidt op het EK van komende zomer in eigen land. Ze staat op een reservelijst en wordt slechts af en toe nog opgeroepen.

"Ik voel me niet prettig bij deze rol. Uiteraard is dit een moeilijk besluit, maar ik denk dat dit wel het juiste is.''

Hoogendijk belooft Oranje op de voet te gaan volgen tijdens het EK. "Er staat een jong, talentvol team dat mag gaan acteren op een prachtig toernooi. Ik wens ze natuurlijk het allerbeste. En als de nood echt hoog is op mijn positie, kan de bondscoach me altijd bellen."

Met meer dan honderd interlands staat Hoogendijk in de top tien van speelsters die het meest voor Oranje uitkwamen. Hoogtepunt was de plaats in de halve finale op het EK van 2009.