Kristoffer Peterson verruilt FC Utrecht voor Heracles Almelo. De 22-jarige aanvaller tekent bij de nummer elf van de Eredivisie een contract voor tweeënhalf jaar met een optie voor nog een extra seizoen. Vitesse raakt Sheran Yeini kwijt aan Maccabi Tel Aviv.

Peterson speelde sinds 2014 voor Utrecht, maar groeide daar nooit uit tot een vaste waarde. Hij kwam in totaal tot 29 competitieduels en scoorde daarin drie keer. Vorig seizoen werd de Zweed tijdelijk verhuurd aan Roda JC.

Eerder deze maand maakte Peterson als invaller de winnende treffer voor FC Utrecht tegen Sparta Rotterdam. Woensdag in de bekerwedstrijd tegen Cambuur moest hij opnieuw genoegen nemen met een invalbeurt.

In de penaltyserie miste hij de laatste strafschop voor Utrecht, waarna Jamiro Monteiro Cambuur naar de halve finale schoot.

Yeini

Yeini keert na een periode van anderhalf jaar bij Vitesse terug naar zijn oude club Maccabi Tel Aviv. De middenvelder zit donderdag dan ook niet meer bij de selectie voor de bekerwedstrijd tegen Feyenoord.

De 30-jarige Israëliër kwam bij Vitesse in totaal tot 31 competitieduels. De Arnhemse club nam Yeini in de zomer van 2015 over van Maccabi Tel Aviv, dat nu een transfersom betaalt om de speler weer terug te halen. Hoe hoog dat bedrag is, wordt niet bekendgemaakt.

Yeini speelde tussen 2004 en 2015 al ruim driehonderd officiële wedstrijden voor Maccabi Tel Aviv. Bij de topclub uit Israël is Jordi Cruijff technisch directeur.