Anwar El Ghazi is zondag niet van de partij als Ajax het in de Arena opneemt tegen ADO Den Haag. De aanvaller staat voor een transfer naar het Franse Lille.

"Anwar is bezig met zijn transfer. Ook in zijn hoofd", zei trainer Peter Bosz, die El Ghazi donderdag binnen liet trainen, tijdens zijn persconferentie in de aanloop naar het duel met ADO.

Een vertrek van El Ghazi bij Ajax hangt al enige tijd in de lucht. De verwachting is dat de overgang van de 21-jarige buitenspeler naar de nummer veertien van de Ligue 1 een dezer dagen afgerond wordt.

"Maar hij is nog niet weg", vervolgde Bosz, die de tweevoudig Oranje-international afgelopen weekend tegen FC Utrecht (0-1 winst) nog in de basis zette. "Pas als hij overeenstemming heeft met Lille, dan is hij weg. Tegen Utrecht speelde hij wel, maar ik stel hem niet op als de onderhandelingen nog bezig zijn."

Kluivert

De basisplaats van El Ghazi in De Galgenwaard, en een week eerder ook tegen PEC Zwolle, kwam mede door de afwezigheid van Bertrand Traoré (Afrika Cup) en Vaclav Cerny (rugblessure). De aanvaller moet Ajax naar verluidt ruim acht miljoen euro opleveren.

Tegen ADO wordt El Ghazi vermoedelijk vervangen door de pas 17-jarige Justin Kluivert. Ajax moet winnen van de Hagenaars om in het spoor te blijven van koploper Feyenoord, dat met nog vijftien duels te gaan een voorsprong van vijf punten op de nummer twee van de Eredivisie verdedigt.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie