Marco Minnaard mag hopen op deelname aan de Tour de France. Het Belgische team Wanty-Groupe Gobert, de werkgever van de Nederlandse renner, heeft van de organisatie een van de vier wildcards gekregen. 

De overige drie gingen naar de Franse teams Cofidis, Direct Energie en Fortuneo-Vital Concept. Team Roompot kreeg opnieuw geen wild card. De Nederlandse continentale team ploeg nog nooit uitgenodigd voor een van de drie grote rondes.

Cofidis is het team van sprinter Nacer Bouhanni. Bij Direct Energie zijn Thomas Voeckler en Sylvain Chavanel de kopmannen.

Het deelnemersveld van de Tour bestaat naast de vier ploegen met een wildcard uit de achttien teams uit de UCI WorldTour. Lotto-Jumbo is de enige Nederlandse ploeg met een startbewijs.

Voor Wanty-Groupe Gobert wordt het de eerste deelname aan de Ronde van Frankrijk. Lieuwe Westra zou ook voor Wanty-Groupe Gobert gaan koersen, maar de Fries besloot onlangs zijn carrière te beëindigen.

"Je krijgt kippenvel als je zulk nieuws hoort. Ik hoop natuurlijk dat ik er bij mag zijn. Zo'n selectie bestaat vaak uit veel verschillende soorten renners. Ik ga er alles aan doen om er bij te zijn'', reageerde Minnaard donderdag tegenover Omroep Zeeland.

De Tour de France begint op 1 juli en duurt tot de 23e van die maand.