De kans is groot dat Mitchell Dijks het seizoen afmaakt bij Ajax. De 23-jarige linksback leek op weg naar Norwich City, maar hij heeft het aanbod van de nummer tien van het Championship naast zich neergelegd.

"Het gevoel moet honderd procent goed zijn en dat was het niet. Een club als Norwich verdient ook geen negentig procent", zo laat Dijks' zaakwaarnemer Dick van Burik donderdag in gesprek met De Telegraaf weten.

Dijks sloeg gisteren de training over en bracht een bezoek aan Norwich City. Daar lag volgens het landelijk dagblad een uitstekend contract klaar voor de voormalig jeugdinternational.

"De trainer had ook een goed verhaal, maar uiteindelijk heeft Mitchell toch besloten niet voor Norwich City te kiezen", aldus Van Burik.

4 miljoen

Ook Ajax was al in onderhandeling met de Engelse club over de transfersom voor Dijks, die de Amsterdammers 4 miljoen euro (exclusief percentage doorverkoop) had kunnen opleveren.

Dijks, dit seizoen goed voor vijftien officiële wedstrijden namens Ajax, kan de laatste maanden niet rekenen op een basisplaats. Coach Peter Bosz geeft op de linksbackpositie de voorkeur aan Daley Sinkgraven.

Dijks genoot zijn opleiding bij Ajax en werd verhuurd aan sc Heerenveen en Willem II. Trainer Frank de Boer haalde hem in de zomer van 2015 terug naar Amsterdam.