BENEVENTO - Robbie McEwen heeft woensdag de tiende etappe in de Ronde van Italië op zijn naam gebracht. De Australiër uit de Lottoploeg was in Benevento de snelste in de massaspurt. Het was zijn tweede ritzege in de Giro.
Ronde van Italië

Dat Mario Cipollini woensdag niet voor de 38e maal bovenop het Giro-podium stond, deed even niet ter zake. De sprinter van Italiaanse komaf had zich niet bemoeid met het slotstuk, op een licht hellend parcours.

En dus zag McEwen zijn kans schoon. Exact zeven dagen na zijn eerste ritwinst in Straatsburg bewees hij in Benevento de beste sprinter na Cipollini te zijn. Hij had totaal geen problemen met Fabrizio Guido en Giovanni Lombardi, de Italianen die ver achter hem naar de tweede en derde plaats spurtten.

De 29-jarige McEwen behaalde zijn overwinning net voor de zware etappes die komen, waarin de sprinters geen kansen meer hebben. Mede daardoor had McEwen al voor het begin van de Giro in Groningen aangekondigd de Ronde in Benevento te verlaten.

Vanaf het podium stapte hij in de bus naar het hotel, waar hij donderdagmorgen blijft. McEwen richt zich vanaf nu op de Tour. De leiding in het klassement bleef woensdag vanzelfsprekend in handen van de Duitser Jens Heppner.

/DOSSIERGiro d'Italia