PARIJS - Tennisser Jan Siemerink heeft de derde en laatste ronde van de kwalificaties voor Roland Garros bereikt. De 32-jarige Noordwijker versloeg Edwin Kempes woensdag in Parijs in twee sets, -4 6-2.

In de derde ronde staat hij tegenover de Oezbeek Ogodorov. Siemerink brak Kempes in de eerste set in de negende game. In de tweede ontfutselde hij de eerste en zevende game van Kempes. Op 5-2 maakte hij op het derde matchpunt het duel uit.

Bij winst op Ogodorov staat Siemerink voor de tiende keer op Roland Garros in het hoofdtoernooi.

Boogert

Bij de vrouwen drong Kristie Boogert na een zwaarbevochten zege op Tara Snyder door tot de tweede ronde. De Amerikaanse won de eerste set met 6-2 waarna de als zestiende geplaatste speelster uit Oud-Beijerland het evenwicht met 6-3 herstelde. In de derde set serveerde Snyder op 5-3 voor de overwinning.

Boogert brak de opslag van de Amerikaanse op het vierde breekpunt en stootte direct door naar 6-5. Haar eerste poging het duel uit te serveren mislukte, de tweede op 7-6 niet. Met 8-6 greep Boogert de zege. In de tweede ronde staat ze tegenover de Russin Zvonareva.

Amanda Hopmans werd uitgeschakeld. De Brabantse verloor van de Tsjechische Besenova, 1-6 5-7. In de tweede set kreeg ze op 5-6 twee breekpunten maar slaagde er niet in die te benutten. Op het tweede matchpunt sloeg Besenova het duel uit.