MADRID - Meer geld, minder punten. De tussentijdse opslag voor coach Frank Rijkaard heeft zich bij Barcelona nog niet uitbetaald. Drie dagen na zijn salarisverhoging, naar verluidt van 1 naar 1,2 miljoen euro als dank voor de uitstekende prestaties, liep de Catalaanse topclub tegen de eerste competitienederlaag aan.

De lage middenmoter Real Betis verraste op eigen veld de Spaanse koploper met 2-1. Daardoor liep de royale voorsprong van Barça op rivaal Real Madrid, dat Albacete met 6-1 oprolde, terug tot vier punten. Komend weekeinde is de kraker tussen de twee Spaanse grootmachten in Nou Camp.

Bronckhorst

Met Van Bronckhorst in het basisteam dwong Barcelona voldoende kansen af bij Real Betis. De afronding verliep echter allerminst soepel. Een kwartier voor tijd werkten Larsson en Gerard gezamenlijk nog wel een voorzet van Deco met het hoofd over de doellijn. De gelijkmaker zat er ondanks een groot slotoffensief echter niet in.

Voor Barcelona was het de eerste nederlaag na acht overwinningen en twee gelijke spelen. De club van Rijkaard won in het seizoen 1998-99 voor de laatste keer bij Real Betis.

Real Madrid haalde tegen staartploeg Albacete ouderwets uit: 6-1. Ronaldo (twee), Zidane, Raul, Samuel en invaller Owen brachten de Madrileense treffers op hun naam. Voor Zidane was het zijn eerste doelpunt in deze competitie.

Real Mallorca

Met Westerveld in het doel, pakte Real Mallorca zondag in de thuiswedstrijd tegen middenmoter Atletico Madrid: 1-1. De ploeg van het vakantie-eiland bleef niettemin laatste op de ranglijst. De voormalige hekkensluiter Numancia won zaterdag met 2-1 van Sevilla.