BREDA - AZ is zaterdagavond in Breda door een benauwde zege op NAC naar de voorlopige tweede plaats geklommen. In een matig duel maakte Meerdink in de 34e minuut het eerste doelpunt. Pas in de laatste minuten gaf invaller Sektioui met twee treffers de score een geflatteerd aanzien: 3-0.

De ploeg van succescoach Adriaanse had een moeilijk avondje, maar was wel de betere ploeg. NAC bekocht de frustraties van veel mislukte aanvallen met vier gele kaarten: Penders, Stam, Colin en doelman Schollen. AZ zag geel voor Kromkamp en De Cler.

Heerenveen

Vitesse heeft Heerenveen zaterdagavond zijn tweede thuisnederlaag bezorgd. De Arnhemmers wonnen in het Abe Lenstra-stadion met 3-0 door doelpunten van Hofs en Amoah (2) na rust.

NEC onderuit

FC Twente heeft voor de tweede keer binnen vier dagen de volle winst geboekt bij NEC. Woensdag zegevierden de Enschedeërs in het kader van het toernooi om de Amstel Cup in Nijmegen met 2-0, in de competitiewedstrijd stond zaterdagavond na 90 minuten in de Nijmeegse Goffert dezelfde uitslag op het scorebord.

Jason Culina bracht de bezoekers in de 18e minuut aan de leiding met een bijzonder afstandsschot, in de slotfase maakte invaller Karim El Ahmadi de tweede treffer. Door dit resultaat passeerde FC Twente NEC op de ranglijst, beide ploegen bungelen onderaan de middenmoot.