LONDEN - Martin Jol heeft zijn eerste wedstrijd als hoofdcoach van Tottenham Hotspur verloren, maar wel in een spektakelstuk tegen Arsenal. In de Londense derby ging de ploeg van de deze week aangestelde Nederlandse coach op eigen veld met 4-5 onderuit tegen de regerende Engelse kampioen.

Tottenham begon uitstekend tegen Arsenal. Door een goal van Naybet nam het elftal van Jol een 1-0 voorsprong. Henry maakte in de blessuretijd van de eerste helft gelijk, waarna in de tweede helft een stortvloed aan doelpunten viel.

Lauren (strafschop) en Vieira leken het duel vroeg te beslissen voor Arsenal, maar Defoe bracht Tottenham met een geweldige treffer terug op 3-2.

Niet gewonnen

Ljungberg tekende vervolgens voor de 4-2, King maakte de 4-3 waarna Pires de 5-3 op zijn naam bracht. Maar Tottenham gaf zich niet gewonnen en kwam door Kanoute (88e minuut) opnieuw terug. Bij 5-4 stokte de productie uiteindelijk.

Chelsea

Arsenal nam voor korte tijd de koppositie over van Chelsea, dat later op de middag de andere Londense derby won bij Fulham (1-4). Arjen Robben, weer goed op dreef, maakte de tweede treffer van Chelsea. De vleugelspeler passeerde met een fraai schot doelman Crossley. Edwin van der Sar zat andermaal op de bank bij Fulham.

De Tsjech Milan Baros bezorgde met drie doelpunten (twee strafschoppen) Liverpool een zege op Crystal Palace (3-2). Pas in de laatste minuut maakte Baros nummer drie, zodat Liverpool blijft meedraaien in de top van de Premier League. De achterstand op Chelsea is weliswaar 12 punten, maar Liverpool heeft nog wel een duel tegoed.

Bolton Wanderers verloor op eigen veld de subtopper tegen Aston Villa met 1-2. Bolton staat op 10 punten van Chelsea, Aston Villa heeft een verliespunt meer.