LOS ANGELES - Lindsay Davenport heeft haar tweede wedstrijd bij het WTA Tour Championships verloren. De Amerikaanse nummer één van de wereld ging in Los Angeles met 7-6 6-4 onderuit tegen de Russische tennisster Anastasia Myskina.

Davenport kan haar leidende positie op de wereldranglijst kwijtraken aan de Française Amelie Mauresmo als ze de finale van het laatste toernooi van het jaar niet haalt.

In het laatste groepsduel moet ze het opnemen tegen landgenote Serena Williams, die nog ongeslagen is. "Ik moet die wedstrijd winnen, dat is duidelijk", aldus Davenport. "Als dat lukt, dan heb ik zeker nog een kans."

Landgenote

Myskina en Davenport hebben nu beiden een nederlaag en een overwinning behaald. De Russische speelt nog tegen haar landgenote Elena Dementieva, die ze eerder dit jaar in de finale van Roland Garros versloeg. Dementieva heeft in Los Angeles nog geen wedstrijd gewonnen.

In de andere groep verzekerden Amelie Mauresmo en Maria Sjarapova zich van een plaats in de halve finales. De tennissters wonnen beiden hun tweede partij en kunnen niet meer van de eerste twee plaatsen in de groep verdrongen worden.

Mauresmo

Mauresmo had weinig moeite met Svetlana Koesnetsova: 6-3 6-2. Sjarapova, winnares van Wimbledon, ontdeed zich met 6-4 7-5 van haar landgenote Vera Zvonareva. Sjarapova en Mauresmo spelen zaterdag tegen elkaar om de eerste plaats in de poule.