DEN HAAG - ADO Den Haag voelt zich dit seizoen eindelijk weer een beetje thuis in het eigen Zuiderpark. Vier dagen na de bekerwinst op Emmen (3-1) won de ploeg van trainer Frans Adelaar ook in de competitie voor de eerste keer een thuiswedstrijd. De Hagenaars versloegen vrijdagavond mededegradatiekandidaat RBC Roosendaal in een amusant duel met 5-1.

In het matig bezette Zuiderpark viel van alles te beleven. Bij de rust leidde ADO Den Haag al met 3-1. Den Ouden was de grote man bij de thuisploeg. De aanvalsleider verdeelde voorin het spel en bracht tevens twee treffers op zijn naam, waarvan de tweede (2-0) met een buitenspelluchtje.

Ook het derde Haagse doelpunt (3-0), van Van der Gun, zag er verdacht uit. De assistent-scheidsrechter weigerde echter opnieuw zijn vlag de lucht in te steken.

Strijdlust

Ondanks de arbitrale dwalingen was de Haagse voorsprong bij de pauze meer dan verdiend. De thuisploeg leek veel meer dan RBC het belang van het duel in de kelder van de eredivisie te onderkennen. De manschappen van Adelaar toonden de juiste strijdlust en wonnen de meeste persoonlijke duels.

Natrappen

De rode kaart voor aanvaller Ikedia, wegens natrappen naar verdediger El-Akchaoui, maakte RBC na twintig minuten vrijwel kansloos. Met een treffer van Hakansson in de 36e minuut (3-1) toonden de Brabanders toch nog enige overlevingsdrang.

Buitenspel?

Na de rust bleef de arbitrage ADO Den Haag goed gezind. De treffer van Polak in de 52e minuut rook opnieuw veel naar buitenspel. RBC maakte zich daarover nog wel een beetje boos, maar wist toen al lang dat er vrijdagavond in het drijfnatte Zuiderpark niets te halen was. Invaller Platvoet schoot in de slotfase de fraaie eindstand op het scorebord, 5-1.