UTRECHT - Voor Frans Adelaar was de irritatiegrens bij FC Utrecht bereikt. De trainer verklaarde woensdag dat de verstoorde werkrelatie met technisch directeur Han Berger en het niet nakomen van afspraken door het bestuur de aanleiding waren vorige week plotseling zijn nog doorlopende verbintenis in te leveren.

"Er is sprake van een verstoorde arbeidsrelatie tussen mij en Han Berger", verklaarde Adelaar als voornaamste reden voor zijn besluit om op te stappen. "Wij verschillen te veel van mening." Adelaar gaf woensdag openheid van zaken rondom zijn vertrek.

Speculaties dat hij al een nieuwe werkgever zou hebben, wees hij resoluut van de hand. "Tot op dit moment is er geen enkel contact met welke club dan ook geweest. Ook niet met mijn zaakwaarnemer."

Adelaar haalde twee keer Europees voetbal met FC Utrecht. Dit seizoen stond hij met de club nog in de bekerfinale, die schlemielig van Ajax werd verloren. Adelaar gaf aan dat er met name rond de bekerfinale bij hem flinke irritaties waren ontstaan over de handelwijze van Berger. "Maar ik treed niet in details. Ik wil deze club netjes verlaten."

Bestuur

Met het bestuur en Berger had de trainer eerder dit jaar afgesproken dat de huidige selectie intact zou blijven en dat er twee versterkingen zouden worden gezocht. Eén daarvan om de selectie in de breedte te verbeteren en een speler die direct de concurrentie met de spelers voor de linkerkant van het elftal zou kunnen aangaan. Onlangs kreeg Adelaar te horen dat daar geen sprake van kon zijn, gezien de financiële situatie bij de club.

"Ik heb mijn beslissing met mijn volle verstand genomen. Neem met pijn in mijn hart afscheid. Mijn toekomst is onzeker. Ik ga eerst op vakantie."

/NIEUWSCoach Adelaar wil weg bij FC Utrecht