LONDEN - Jean Tigana is vrijdag door de rechter in het gelijk gesteld in een zaak die zijn voormalige werkgever Fulham tegen hem had aangespannen. De Londense club betichtte de manager van bedrog en oneerlijkheid bij de transfers van Marlet en Van der Sar.

Fulham meende dat de club te veel voor de komst van beide spelers had betaald. Voor Marlet ontving Olympique Lyon de transfersom van 16 miljoen euro. Juventus vroeg en kreeg in 2001 ruim 10 miljoen euro voor Van der Sar. De advocaat van Fulham zei voor de rechter dat Tigana destijds niet in het belang van de club had gehandeld en dat Fulham tussen 5 en 10 miljoen euro te veel voor beide spelers had betaald.

Tigana antwoordde dat hij altijd het belang van de club heeft gediend. Hij zei in april 2003 op onrechtmatige wijze ontslagen te zijn. Het bewijs daarvoor lag in de schadeloosstelling van ruim 660.000 euro die hem is toegekend.

De rechter zei dat Fulham de verdachtmakingen tegen Tigana niet met harde bewijzen kon onderbouwen en stelde de Fransman in het gelijk.