PEKING/RIJSWIJK - Op een waardige manier wil Erik Gerets afscheid nemen van PSV. De ontslagen trainer komt alle gemaakte afspraken gewoon na en zal pas donderdagmiddag rond drie uur vanuit Peking terugkeren naar Nederland (Schiphol).
PSV

Voor woensdag staat onder meer nog een bezoek aan de Verboden Stad op het programma. Commentaar op zijn ontslag wil de trainer nog niet geven. Hij is zeer aangeslagen, teleurgesteld en wilde per se doorgaan bij PSV. Het ontslag kwam aan als een mokerslag. "Hij vindt dat hem een kans is ontnomen", zei technisch directeur Frank Arnesen.

Sponsortrip

Dinsdag keerde de eerste groep PSV'ers na de Aziatische sponsortrip terug in Nederland, onder wie voorzitter Harry van Raaij, de Nederlandse spelers met kinderen en de buitenlandse spelers. Het gezelschap reist overigens in twee delen, omdat ze businessclass vliegen. Gerets dacht er na zijn ontslag (maandagavond) geen moment aan meteen terug te gaan.

Hoewel aanvoerder
Mark van Bommel

Contract

Het contract van Gerets loopt af op 1 juli. Hij zou daarna een verbintenis krijgen voor onbepaalde tijd. Daarover had hij een mondeling akkoord met Van Raaij. Officieel was er nog geen akkoord, maar niettemin krijgt de speler van de eeuw van PSV een afkoopsom mee.

Standard Luik

Gerets is inmiddels in België in beeld als trainer. Standard Luik, de club waar hij als speler groot werd, heeft belangstelling. Bij het nationale team, de Rode Duivels, wordt zijn naam ook genoemd. Bondscoach Robert Waseige heeft nog geen nieuw contract getekend en vertrekt mogelijk na het WK.

/SPORTPSV zet Gerets op straatWie volgt Gerets op?