KERKRADE - De spelers van Roda JC zijn het niet eens met een boete die coach Wiljan Vloet hun heeft opgelegd. De trainer wilde dat zijn selectie, inclusief de begeleidingsstaf, de club en supporters tegemoet zou komen in de kosten die zij maakten voor het bekerduel tegen Go Ahead Eagles. De Limburgers werden in dat duel met 2-0 uitgeschakeld in de Amstel Cup door de club uit de eerste divisie.

De voetballers willen niet betalen en hebben hun problemen met de directie besproken. Algemeen directeur Frank Rutten: "De spelersraad heeft uitgelegd waarom ze het niet eens zijn met de boete. Wij gaan nu in gesprek met Vloet en komen maandag terug bij de spelers. We willen deze zaak over het duel tegen FC Utrecht van deze week heentillen."

De betrokkenen weigeren vooralsnog te spreken van een vertrouwensbreuk tussen Vloet en zijn selectie. Vloet: "De spelers hebben collectief en individueel aangegeven dat ze nog vertrouwen in me hebben." Rutten: "Wij staan nog volledig achter Wiljan Vloet."

Twijfels

Toch klinken ook twijfels door. "Het is natuurlijk wel zo dat we twee jaar op rij lullig uit de Amstel Cup zijn gestoten", zegt Rutten. "Het is echter nog te vroeg om te spreken over een exitgesprek of iets dergelijks. Zo ver wil ik helemaal nog niet denken."

Ook Vloet beseft dat zijn positie niet meer zo sterk is als voorheen. "Ik vrees niet voor mijn plek, maar het is natuurlijk wel zo dat mijn positie niet meer zo rooskleurig is als zes maanden geleden. Het conflict over de boete zie ik daar echter los van. Ik heb het gevoel dat de spelers het uitgesproken vertrouwen oprecht hebben gemeend."