HIERDEN - Baanwielrenner Theo Bos staat twee weken naast de baan vanwege een blessure aan de rechterknie. De wereldkampioen sprint op de piste verdraaide vorige week zijn knie terwijl hij plaats wilde nemen op een stoel.

De dokter schreef hem daarop twee weken rust voor, waardoor hij ontbreekt in de sprintnummers ter omlijsting van de Zesdaagse van München. Bos kampte vlak voor de Olympische Spelen van Athene met een soortgelijke blessure, toen aan de linkerknie.

Volgens de winnaar van het zilver op de sprint in Athene lijken de gevolgen mee te vallen. "Ik mis München, maar dat is vooral financieel een domper. Normaal gesproken moet ik wel weer in vorm zijn voor de wereldbekerwedstrijd in Los Angeles volgende maand. Daar hoop ik me te plaatsen voor de wereldkampioenschappen."

Bos vindt het een groter probleem dat het nu al de tweede keer is dat het hem gebeurt. "Misschien is het een gevolg van de krachttraining. Met behulp van zooltjes wil ik voorkomen dat het me nog een keer overkomt, want het is blijkbaar een zwakke plek."