WASHINGTON - Raemon Sluiter heeft zich niet weten te plaatsen voor de derde ronde van het tennistoernooi in Washington. De Rotterdammer was niet opgewassen tegen de Slowaak Karol Kucera, 6-4 -6 4-6.

Met een zege op Kucera's landgenoot Hrbaty begon Sluiter goed op hardcourt. Het was zijn eerste wedstrijd sinds het graveltoernooi in Amersfoort. Hij leek deze lijn aanvankelijk in de tweede partij door te kunnen zetten. Sluiter won de eerste set met 6-4, maar daarna ging het mis. In het tweede bedrijf wist hij slechts één game te pakken. Ook in de derde set moest hij voor zijn Slowaakse opponent buigen.

Sluiter en Kucera troffen elkaar eerder dit jaar op het gras van Queen's. Toen moest de Slowaak in de eerste set geblesseerd opgeven. Sjeng Schalken kwam, na een bye in de eerste ronde, in hetzelfde toernooi wel tot de derde schifting door een zege op de Fransman Cedric Pioline.

Krajicek

Richard Krajicek bereikte in het dubbelspel de tweede ronde. Met zijn partner Hrbaty versloeg hij het Argentijnse duo Etlis/Lobo met -6 6-2 6-3. Krajicek dubbelt omdat hij zijn lang geblesseerde elleboog nog niet te veel mag belasten in enkeltoernooien.

Martin Verkerk was succesvol in Indianapolis. De tennisser uit Alphen aan den Rijn versloeg de Duitser Alexander Popp met 6-4 7-5. In de strijd om een plaats in de kwartfinales moet Verkerk het opnemen tegen de Brit Tim Henman.

Verkerk haalde vorige maand op het gravel in Kitzbühel ook de derde schifting. Daarna laste hij een pauze in om zich voor te bereiden op het hardcourtseizoen.